Hof van Vleuten
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de locatie of het gebied

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

De 1e fase van het nieuwbouwplan bestaat uit 45 woningen. Deze woningen zijn allemaal verkocht. Dinsdag 20 december start de verkoop van fase 2, dit zijn 10 woningen.

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod?

Hof van Vleuten bestaat alleen uit koopwoningen

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Nee

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Iedere woning krijgt een eigen parkeerplaats in het binnenhof. Daarnaast komen er openbare parkeerplaatsen aan de voorzijde van de woningen.

Is/blijft parkeren gratis?

Het parkeren op het binnenterrein van Hof van Vleuten is gratis. Parkeren in de openbare ruimte wordt bepaald door de gemeente. Op dit moment is het nog gratis parkeren. Dit kan wijzigen in de toekomst.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

De wijk Vleuterweide Centrum is zo goed als af. De infrastructuur in de buurt is helemaal vormgegeven. Alleen de wegen om de 2 hoven van Hof van Vleuten heen worden nog gerealiseerd.

Vragen over de omgeving en voorzieningen

Waar kan ik informatie vinden over Vleuten en de algemene voorzieningen?

De medewerkers van het Informatiecentrum Leidsche Rijn aan de Verlengde Hogeweidebaan 1 in Utrecht kunnen je hier alles over vertellen.

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Vleuten?

Er zijn meerdere onderwijsmogelijkheden in de buurt. De omgeving kent een grote keus aan kinderopvang in de buurt van Hof van Vleuten, er zijn 3 basisscholen en 1 middelbare school voor alle richtingen (het Amadeus Lyceum).

Welke sportvoorzieningen zijn er in de buurt?

Er zijn veel sportclubs op korte afstand van het plan. Denk aan tennis, voetbal, zwembad, hockey, honkbal, gym, hardlopen en verdedigingssporten.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

De huizen worden naast naast winkelcentrum Vleuterweide gebouwd waar je een divers aanbod aan winkels vindt; slager, bakker, boekhandel, schoenenwinkels, kledingwinkels, AH, Lidl, bloemenzaak, Blokker, Bart Smit, parfumerie, brillenzaak, sportzaak, reiswinkel, Kruitvat, Hema, Xenos, juwelier, dierenzaak en De Tuinen. Daarnaast zijn in het winkelcentrum meerdere leuke terrasjes, een koffie-/lunchbar en verschillende restaurants.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Een bushalte is op loopafstand van het plan en je fietst in 5 minuten naar NS-station Vleuten van waaruit je in 10 minuten op Utrecht CS staat. Lees meer over de bereikbaarheid.

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Het project is voor een groot stuk gelegen aan het water. Aan de oostzijde wordt ook woningbouw voorzien. Aan de noorzijde is het winkelcentrum van Vleuterweide gesitueerd, met onder andere een groot parkeerterrein.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

In de openbare ruimte heeft de gemeente gepland speelvoorzieningen voor verschillende leeftijdscategorieën te realiseren.

Is er een hondenuitlaatplaats in de buurt?

Er is een hondentoilet in de directe omgeving. Op 5 min. fietsen is er een grootte speelweide voor honden. Meer informatie

Vragen over het bouwproject en de woning

Hoeveel woningen komen er in Hof van Vleuten?

Het project Hof van Vleuten bestaat uit 55 nieuwbouwwoningen: 45 woningen in Fase 2 en 10 in Fase 2.

Wanneer start de verkoop van het project?

De 45 woningen in de 1e fase zijn reeds verkocht. Op 20 december 2016 start de verkoop van Fase 2, met 10 woningen.

Hebben de woningen een tuin?

Ja, alle woningen hebben een tuin.

Welk energielabel hebben de woningen?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A. Dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Worden de woningen opgeleverd met een keuken?

De woningen worden standaard verkocht met luxe keuken van Siematic, met Siemens apparatuur. De keuken wordt na de oplevering van de woning geïnstalleerd door Eigenhuis keukens.

Wie is de leverancier van de keuken?

De keuken wordt geleverd door Eigenhuis keukens in Houten.

Worden de woningen opgeleverd met een badkamer?

In de koopsom van de woningen is een complete badkamer inbegrepen.

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

In de verkoopbrochure vind je de gegevens van de leverancier van de badkamer.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn, binnen de regelgeving, mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Ja dat is mogelijk. Informeer bij de verkoopmakelaar.

Is er een gasaansluiting in de woning?

Ja, deze is aanwezig.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Nee helaas niet, maar we proberen je met de woningimpressies en de plattegronden een goed beeld van de woningen te geven.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

De vergunning is aangevraagd en wordt in het najaar van 2016 verwacht.

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 80% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen. De start bouw staat gepland voor begin 2017.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de 1e woningen opgeleverd?

De bouw duurt ongeveer 9 maanden. De bouw start in het 1e kwartaal van 2107.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Er wordt nog bekeken welke route het bouwverkeer zal aanhouden.

Is er overlast te verwachten van de bouw?

De aannemer zal zoveel als mogelijk de hinder voor de directe omgeving beperken. De gehele omgeving blijft om de normale wijze bereikbaar. Bij bouwactiviteiten is het niet te voorkomen dat er soms meer geluid gemaakt zal worden dan je in je omgeving gewend bent. Wanneer de aannemer overlast voor een langere periode voorziet dan zal deze de omgeving hierover informeren.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door Reinbouw uit Dieren. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer je aanspreekpunt.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.woningborg.nl. 

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. Reinbouw bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij Reinbouw terecht.

Vragen over het kopen van een woning

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

Hier geldt vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting (of: verdeling) van de bouwnummers.Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere mensen hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dit wil zeggen dat je een financiële check hebt gedaan en dus weet wat je bij de bank kunt lenen.

Ook als je geen eigen woning meer te verkopen hebt of wilt aankopen zonder dat je huidige woning verkocht is, werkt dit in je voordeel. Wij streven op deze manier naar een optimale bezetting van alle woningen. Immers, hoe sneller de woningen allemaal (zonder voorbehoud) verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel BPD als voor jou als mogelijk toekomstige bewoner een voordeel.

Zijn er al brochures beschikbaar?

De brochure kun je downloaden van deze website of ophalen bij Beumer Garantiemakelaars aan de Meerndijk in De Meern.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van Hof van Vleuten?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Ga hiervoor naar de pagina Woningen en klik bij het woningtype van uw keuze op de oranje button 'Houd mij op de hoogte'. Per mail word je op de hoogte gehouden en je ontvangt bericht over de start verkoop.

Wat is een 'optie' op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst nog bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

 

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van je woning. 

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan je geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van 2 jaar.

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgang gaat krijgen, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om je hypotheek rond te hebben zodra je in gelegenheid wordt gesteld de akte te laten passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het krijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen de periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door tijdig de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorg dragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Online een huis kopen, kan ik dat nog wel een 'echt' persoon spreken?

Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken met een echt persoon. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoe je jouw huis koopt. Volledig online, gedeeltelijk online of uitsluitend via persoonlijk contact. Alles kan niets moet. Aan jou de keus.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw.

Is woning X (in fase Y) nog beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd waar je de status kunt achterhalen.

Zijn er al prijzen voor meerwerkopties bekend?

Ja, de grote wijzigingen hebben wij alvast voor je in kort overzicht samengevat. Hierop staan bijvoorbeeld de prijzen voor een uitbouw, dakkapel, dakramen etc. Tijdens het verkoopgesprek ontvang je de volledige optielijsten.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?