Hof van Vleuten
Logo Logo

Voorzieningen in Vleuterweide

Dat het winkelcentrum van Vleuterweide in 2011 de NRW-jaarprijs voor 'beste winkelcentrum’ won, is volledig terecht. Dit winkelcentrum springt er echt uit. Het is omringd door water, de rijk gedetailleerde architectuur is prachtig én bovenal genieten de bezoekers van een heel gevarieerd winkelaanbod. Het Hof van Vleuten ligt tegen het winkelcentrum aan. Handig!!

Ook in Leidsche Rijn is een volwaardig voorzieningenniveau te vinden. In het stadscentrum Leidsche Rijn Centrum bijvoorbeeld vind je straks gezellige uitgaanspleinen, theater, bioscoop en winkelpromenades. Leidsche Rijn beschikt over zijn eigen festival en een zandstrand met super schoon zwemwater aan de Haarrijnse Plas. In Leidsche Rijn zijn inmiddels heel wat voorzieningen zoals het archeologiepark Castellum Hoge Woerd en er is genoeg te doen voor jong en oud.

Naar school in Vleuterweide

Heb je schoolgaande kinderen. Dan is het hier heerlijk wonen. Allereerst omdat kinderen hier veilig op kunnen groeien. Daarbij is iedereen nieuw, dus vriendjes zijn zo gemaakt. In de kindvriendelijke nieuwbouwwijk zitten meerdere basisscholen en crèches. Heb je iets oudere kinderen? Aan de andere kant van het winkelcentrum zit het Amadeus College, een school voor voortgezet onderwijs.

Gezond door het leven

Vleuterweide is bijzonder goed voorzien op zorggebied. Je vindt hier werkelijk alles wat je nodig hebt. Van de 'standaard' voorzieningen zoals een huisarts, apotheek, tandarts en een verloskundige tot fysiotherapeuten, psychologen en kindercoaches. Prettig om te weten dat deze faciliteiten in de buurt zijn.

Lekker sporten kan overal in Vleuterweide

Sport je graag? Dan zit je hier goed. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een vereniging of club voor. En allemaal in de buurt. Op enkele minuten fietsafstand. Misschien ben je al aangesloten bij de voetbalclub, hockey je bij Fletiomare of duik je wel eens in het zwembad van Fletiomare. Zo niet, dan dagen we je uit om de mogelijkheden te onderzoeken. Op de site van Vleuterweide vind je het complete aanbod.

Cultuur

In Het Centrum van Vleuterweide bevindt zich de Cultuurcampus, met veel uiteenlopende functies. Cultuur is daarbij de verbindende schakel. De instellingen die zich op deze plek verzameld hebben zijn de cultuurschool Amadeus Lyceum voor alle richtingen, het Utrechts Centrum voor de Kunsten, Zuwe Welzijn, Abrona en Bibliotheek Vleuterweide. Daarnaast is er plek voor een sporthal, een theaterzaal en het centraal gelegen informatieplein. Leidsche Rijn heeft sinds kort een megabios. Cinemac is erg populair en ligt op ongeveer 15 minuten fietsafstand van het Hof van Vleuten. 

Uit eten in Vleuterweide

Niet alleen voor de dagelijkse boodschappen en een middag winkelen kun je hier terecht. In het winkelcentrum zitten meerdere goede restaurants. Waarvan 3 met terras en uitzicht op het water. Hier kun je terecht voor een lekkere kop koffie en lunch. Of ga lekker dineren en geniet van de ondergaande zon.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?